Hos oss på Västerås kampsportcenter är alla välkomna att börja träna. Vissa pass är dock inriktade på mer avancerade utövare så ta en titt på schemat för att hitta rätt pass.

Oavsett vilket pass du går på kan det vara en bra idé att ta med en vattenflaska så slipper du springa iväg för att dricka vatten. Eftersom kampsport av naturliga skäl inkluderar rätt mycket kroppskontakt är det viktigt att dina träningskläder är rena och inte luktar allt för illa. Ingen förväntar sig att du ska lukta hallon halvvägs in i passet, men stink inte. En annan viktig sak är att klippa naglarna korta (både finger- och tånaglar) eftersom långa naglar ofta orsakar rivsår på träningskamrater. Ta för vana att ofta klippa naglarna.

Tandskydd är självklart obligatoriskt på till exempel thaiboxningssparring, men är även klart rekommenderat på alla pass (förutom kanske bagging-passen). Samma sak gäller suspensoar (för oss killar). Man “borde” ju inte behöva suspensoar om man till exempel håller mitts men man vet ju aldrig om kompisen sparkar lite fel…

Vi på Västerås kampsportcenter inser ju att man som nybörjare kanske inte vill köpa all utrustning direkt, därför har vi boxningshandskar och benskydd för utlåning. Kom bara ihåg att lägga tillbaka alla grejer du lånar så att vi kan hålla vår träningslokal i god ordning.

Nog med måsten och regler, på Västerås kampsportcenter kommer vi för att ha roligt. Stämningen är väldigt är väldigt öppen och det är väldigt lätt att passa in. Om du är osäker på om du vill eller vågar komma hit och prova på, sluta fundera och kom hit och provträna några pass.
Vi ses på mattan eller i ringen!