VKC är en ideell idrottsförening som öppnade sina portar den 11 Augusti 2008 och vill genom dess verksamhet erbjuda och inspirera alla personer att bli mer aktiva i sin vardag och ge dem möjlighet att uppleva lustfylld och modern träning. Fysisk aktivitet är en mänsklig rättighet, därför är låga priser och kvalitativ träning en självklarhet för oss och genomsyrar all vår verksamhet.

Vi strävar efter bli en naturlig samlingsplats för alla sorters människor oavsett ålder, kön eller etnicitet. Hos oss är alla välkomna. Självklart tolererar vi inte under några som helst omständigheter droger, doping, kriminella gäng eller gatuvåld.

Förutom att enbart vara en otroligt bra träningsanläggning samarbetar vi bland annat med flera av Västerås största gymnasieskolor samt Västerås Idrottscollege. Vi samarbetar även med andra idrottsförening som Västerås Roedeers för att på så sätt kunna bistå dem med träningslokaler och olika alternativa träningsformer mot deras ordinare träning.

Vi är Västerås mest meriterade kampsportsklubb och erbjuder 40 timmars ledarledd träning i veckan, ett komplett gym och över 30 utbildade och meriterade tränare och våra priser är självklart bäst!